Programma

Bezoek aan rozenkwekerij Scheers in Kontich

Welke weg legt een roos af voor ze thuis in de vaas komt ?

Rozenhandel Scheers is gespecialiseerd in het telen van rozen. Met een assortiment van 8 rozensoorten en met een oppervlakte van  30 000m² is het bedrijf een van de grootste spelers op de Belgische markt.
Dagelijks worden er duizenden bloemen gesnoeid. De belangrijkste troeven zijn versheid en kwaliteit.
De meeste rozen worden verkocht op de Euroveiling in Brussel. Een klein deel wordt verkocht aan particulieren. In de thuisverkoop kan men terecht voor een boeket op maat. Men vindt er elke dag een groot assortiment aan rozen in grote hoeveelheden.

Gedurende een rondleiding van 2 uur zal een gids meer informatie geven over het bedrijf; daarna wordt koffie of thee aangeboden.

 Andere gegevens :
Adres : Keizershoek 225, 2550 Kontich
Datum : woensdag 18 september 2024
Begin rondleiding : 10.00h
Inkom : €15,00(leden); €18(niet-leden)
Vertrek carpoolparking : 09.45h

Ter gelegenheid van Rumst Jaarmarkt organiseert het Davidsfonds zijn negende Cultuurcafé in de Parochiale Kring, Veerstraat 46, op zaterdag 05/10 van 10 tot 18h en op zondag 06/10 van 14 tot 18h.

Verschillende kunsttentoonstellingen in Rumst openen op dezelfde tijdstippen hun deuren en hebben als gezamenlijk thema ‘SNELHEID’.

Het Davidsfonds is er dan ook als de kippen bij om op deze kar te springen; en omdat snelheid een zéér rekbaar begrip is (vergelijk bv.  de snelheid van het licht met de snelheid van sommige Belgische regeringsvormingen) vragen we geïnteresseerden ons CC te bezoeken ‘ à l’aise ‘. Overigens hebben we het liever over de term ‘traagheid’ dat taalkundig precies het omgekeerde is van ‘snelheid’ (want van het woord alleen al zou ne mens een -itis krijgen). Toon Hermans heeft ooit ontdekt dat kuieren gelijk is aan het verticale luieren en dat is dan ook  de maximaal toegelaten snelheid voor de bezoekers van het CC. En een bekend Antwerps politicus zou zeggen : “Festina lente” of “Haast je langzaam” en wij durven bovendien beweren dat de tijd zal blijken stil te staan tijdens het voortschrijden langs de interessante standen van het CC; en belangrijk : als sommige bezoekers toch op de adem zouden getrapt hebben biedt het DF een aangename verpozing aan in het cafeetje waar ‘ op ’t gemakske ‘ hapjes(slowfood?) en dranken kunnen  gedegusteerd worden(en langzaam eten is zeer goed voor de spijsvertering volgens dokter Google!)

Dus alle geïnteresseerden als de bliksem naar het CC.