Programma

LENTEZOEKTOCHT

Onze zoektocht is ondertussen al de vierde gelegenheid om onbekende hoekjes van onze gemeente te ontdekken. De  voorbije jaren hebben jullie het centrum en het meer landelijke deel van Rumst verkend of misschien zelfs onveilig gemaakt. Met deze speurtocht gaan jullie op verkenning in onze deelgemeente Terhagen.

Deze editie wordt een “Lentezoektocht” waaraan je kan deelnemen van 15 maart tot en met 15 juni 2023. Ontdek het industriële verleden en het gezellige heden van Terhagen samen met vrienden, familie, kennissen of collega’s.

Er is tevens een mooie prijzentafel voorzien.

Veel succes en geniet van een wervelende zoektocht.

Ga hier naar de pagina van onze Lentezoektocht

Is Rusland te begrijpen?

Op zondag 26 maart gedenkt het Rumstse Davidsfonds zijn overleden leden en sympathisanten tijdens de eucharistieviering van 10.45u. in de kapel van het woonzorgcentrum.
Nadien trekken we naar de Parochiale Kring om er een blik te werpen op de actualiteit.
Onze gastspreker is historicus Sigmar Nuytten, die probeert te begrijpen hoe de inwoners van Rusland vandaag omgaan met de realiteit in hun land. Een antwoord is te vinden via de informatiebronnen, waarmee het grote publiek in Rusland in contact kon komen zoals: aanplakbrieven, karikaturen, uittreksels uit dagbladen, tv-nieuwsberichten, foto’s, optredens van activisten en performance-artiesten, protest- en propagandaliederen, officiële verklaringen, officiële posters en niet officiële, videocassette-opnames en artikelen uit wetboeken.
Deze documenten worden tijdens de lezing voorgesteld en besproken, zodat iedereen zich een idee kan vormen hoe de Russische maatschappij onder Poetin evolueerde.
Kortom, een ernstig thema, dat op begrijpelijke wijze wordt gebracht en ons helpt onze eigen tijd beter te verstaan.
De lezing begint om 12u, deelnemen kost 10 € per persoon.

Wenst u na de lezing aan te sluiten voor de lunch, dan kan dat voor €20 extra. Wij bieden u om te starten enkele hapjes en daarna wraps, belegde broodjes en dessert.

Inschrijven voor de lunch is niet meer mogelijk.

 

Lunchgesprek over Rusland met Sigmar Nuytten.

Bier binnenstebuiten

Dinsdag 18 april 2023 om 20u. in de Parochiale Kring, Veerstraat 46.

Bierkenner David Le Roy vertelt je alles wat je ooit wou weten over bier, maar misschien niet durfde vragen.  Hij neemt je als bierhistoricus op een ludieke manier mee door de biergeschiedenis en veegt hardnekkige mythes van tafel. Met onze bierproeverij leer je niet alleen alles over bier proeven, je krijgt de mogelijkheid om verschillende bierstijlen en smaken te ontdekken. Maak je klaar voor een gezellige avond vol heerlijke bieren en interessante weetjes.
Misschien is het nuttig om die avond een “Bob” te voorzien.
Inschrijven kan tot 11 april aan de prijs van €20, niet leden betalen €25. In die prijs zijn de degustatiebieren inbegrepen.

Inschrijven kan via onze website
www.davidsfonds-rumst.be/inschrijving of bij een van de bestuursleden.

Huis- en tuinconcert bij Rupelklei

Zaterdag 13 mei 2023

bbq2

BBQ

Zaterdag 24 juni 2023