Nieuwsbrief

De maatregelen die we moesten nemen om de 2 golven van het coronavirus in te dijken zorgden ervoor dat we – met uitzondering van de zomerzoektocht – niet veel konden organiseren.

Maar er is zeer goed nieuws: de vaccins komen er aan ! Veel en sneller dan eerst verwacht. Maar vooraleer alles weer in zijn plooien valt en de toestand normaliseert zal het nog wel enkele maanden (seizoenen ?)  duren.

De scholen zijn open daardoor kon onze Junior Journalist wedstrijd dan ook gewoon doorgaan. Deze wedstrijd is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen. Dit schooljaar draait de opstelwedstrijd rond het thema “Schatten”, een inspirerend thema waar de leerlingen kunnen over schrijven. 234 leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de Rumstse scholen hebben deelgenomen.

Ondertussen gaan we iets nieuws  uitproberen. Met de computer. Online, heet dat.

En waarom geen online kwis? In december starten we met een online kwis voor de leden. Telkens om de 14 dagen bieden we een ronde van 3 maal 10 vragen aan. Deelnemen kan op elk moment met de computer of smartphone. Eens gestart moet je tijdig de oplossingen invullen of je kwis verdwijnt.Het wordt leuk en we voorzien een mooie prijs voor de winnaars

De jaarlijkse “Toast literair” leek ons een goede gelegenheid om de activiteiten zo goed en zo kwaad mogelijk te hervatten. Maar wees gerust, het zal meer goed dan kwaad zijn. Daarvoor staat Jan Pauwels garant. Onlangs verscheen zijn tweede roman “Zwarte kappen”, die zich afspeelt in het Gent van de zeventiende eeuw. Achter uw scherm zal u kunnen vaststellen dat Jan niet enkel kan schrijven, maar ook kan vertellen als de beste. En reken erop dat dit niet de enige verrassing zal zijn!

Mocht u belangstelling hebben voor onze activiteiten, dan bent u natuurlijk van harte welkom bij onze vereniging.