Nieuwsbrief

De jaarlijkse zomerzoektocht van het Davidsfonds maakte weer de verbinding tussen het oude en het nieuwe werkjaar. Die vond dit jaar plaats in Tongeren en omstreken; meerdere deelnemers uit Rumst vielen in de prijzen.

Ons nieuw werkjaar 2019-2020 werd op 22 september ingezet met een geleid bezoek aan het vernieuwde Afrikamuseum in Tervuren.

Ons 5de CultuurCafé op Rumst jaarmarkt was weer succesvol. De demonstraties van meerdere artiesten in gevarieerde disciplines werden met belangstelling bekeken en bevraagd. Ook onze verkoop van wenskaarten en posters en ons cafeetje hadden veel succes. Volgend jaar doen we   natuurlijk verder.

Op 12 november kregen we een bijzonder leerrijke en boeiende voordracht over darmkanker. De beroemde maagdarmspecialist dr. Colemont gaf ons een klaar inzicht in deze gevreesde ziekte maar bracht ook  heel positief nieuws met de actie “Doe de test! “. Meer informatie op www.stopdarmkanker.be

In november verzorgen we voor de 24ste keer de Junior-Journalistwedstrijd voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Dit jaar is het thema “Buren”. De 7 scholen van Rumst doen weer mee. Er is dus weer concurrentie voor de Vosbergschool.

Op  woensdag 11 december gaan we naar CC DE Mol in Lier naar de toneelvoorstelling Opmaat, een theaterbewerking van de debuutroman en bestseller Woesten.

Op zondag 19 januari 2020 komt Rick De Leeuw naar de Parochiale Kring in het kader van Toast Literair.

Op zaterdag 15 februari brengen we een geleid bezoek aan het Hof van Busleyden in Mechelen.

Op dinsdag 10 maart is er weer “De nacht van de geschiedenis . Nu met Kurt Van Eeghem.

Op zaterdag 18 april brengen we een bezoek aan de luchthaven van Deurne.

Op zaterdag 16 mei varen we met de waterbus naar de Reede in Antwerpen.

Op zaterdag 20 juni  sluiten we het werkjaar af met een BBQ.