Nieuwsbrief

Mei 2021 was nat en fris waardoor de op 8 mei geopende terrasjes de verwachtingen niet konden inlossen. Positief waren, naast het stijgend grondwaterpeil, de dalende coronacijfers en de steile vaccinatiegraad.

Hopelijk evolueert alles verder goed zodat de versoepelingen die door de overheid in het vooruitzicht gesteld werden kunnen doorgaan. Frank en Sabine hebben ook beter weer beloofd.

Zoals vorig jaar  heeft Davidsfonds Rumst een Zomerzoektocht ontworpen. Tijdens een wandeling van +/- 3.5 km dienen vragen opgelost te worden waarvan de antwoorden langs het parkoers te vinden zijn. Hiervoor heb je 3 maanden tijd, van 1 juni tot 31 augustus. Een deelnemingsbrochure kost €5.

Waarom deelnemen? Wandelen in open lucht is gezond. Je leert je dorp beter kennen. Je kan een mooie prijs winnen. Je maakt je geest eens goed leeg. Je scherpt je zintuigen aan. Je leert lekker discuteren en eventueel ruzie bijleggen. Je voelt de samenhorigheid. Een terrasje doen is gezellig. Samen iets doen is gewoon heel leuk. Redenen genoeg dus.

Het Covid 19 virus heeft ervoor gezorgd dat we het voorbije jaar alle normale activiteiten dienden te annuleren maar heeft er ook toe bijgedragen dat we online leerden werken met videoconferenties. Die vonden plaats op 24 januari en 9 maart. We hadden ook een heerlijk videoconcert met sopraan Ildiko Van Dyck op 18 februari.

Het bestuur heeft het voorbije jaar wel veel tijd gehad om na denken over het jaarprogramma 2021-2022. Dit zullen we graag uit de doeken doen in het volgende nummer van Berg en Dal  In september.

Noteer alvast ons CultuurCafé in de parochiale kring tijdens Rumst jaarmarkt.