Een avond met ildiko van dyck

Een avond in Wenen, of was het Boedapest?

Noodgedwongen nog steeds online (in Zuid-Afrika zeggen ze “aanlijn” en zo voelt het ook soms, alsof we hondjes aan de lijn zijn) organiseerden de Davidsfondsafdelingen van Rumst en Reet op 18 februari een muzikale avond met sopraan Ildiko van Dyck en pianist Pietro Ramman.

De musici hadden echt voor alles gezorgd – tot zelfs live applaus toe. Thuis ontbrak het applaus ook niet, te merken aan de enthousiaste commentaren en prentjes in de chatbox van onze computers.

Daar was ook alle reden voor. Ildiko, die intussen al een tiental jaar in Rumst woont, bleek niet enkel een indrukwekkende stem te hebben, maar is ook een geboren vertelster. Ze praatte de liederen en aria’s aan elkaar met veel humor en kennis van zaken. De replieken van de pianist waren trouwens ook de moeite waard – zowel verbaal als muzikaal.

De vrolijke melodieën uit diverse landen lieten ons een beetje vergeten dat we in de huiskamer zaten, en niet in een heuse concertzaal. We hebben alvast afgesproken dat we dit opnieuw doen zodra het weer mag zoals het moet, namelijk in het echt.

Frank Judo

 

Geniet mee van het slotlied