Komende activiteit

Opmaat - Woesten

Op woensdag 11 december 2019 gaan we naar CC De Mol in Lier voor de toneel-voorstelling OPMAAT, een theaterbewerking naar de debuutroman en bestseller WOESTEN van Lierenaar Kris Van Steenberge, in een regie van Ignace Cornelissen en met in de hoofdrollen Katrien De Ruysscher, Tom Van Bauwel, Bert Verbeke, Wito Geerts en Johannes Wirix-Speetjens.

De eerstgeborene van de tweeling is een prachtige zoon, de tweede zo misvormd dat men weinig levenskansen verwacht en de ouders hem geen naam geven. Zo begint WOESTEN, de succesroman van Kris Van Steenberge.
Het verhaal lijkt op het eerste zicht een volkse vertelling. De moed waarmee de ver-schillende hoofdfiguren proberen om het hoofd te bieden aan de vele beproevingen, is vaak heel ontroerend en zegt iets over de weerbaarheid van mensen tegenover het noodlot.

We rijden met eigen vervoer en komen samen op de carpoolparking van de E19 om 19.15 uur. De vertoning vangt aan om 20:15u.

De inkom voor deze toneelopvoering bedraagt € 20. We beschikken over 20 tickets. Wees er dus vlug bij om in te schrijven via info@davidsfonds-rumst.be of bij één van de bestuursleden: Leonard Bruynseels 0473/31.58.41 – Roland Depamelaere 03/685.49.43 – Frank Judo 0496/28.81.81 – Walter Muyshondt 03/844.52.36 – Greet Van Cauwenbergh 015/31.51.41 – Maggy Verbruggen 0474/50.61.53 – Fons Verlinden 015/31.90.53.

Lees hier het artikel uit het Nieuwsblad

Toast Literair 2020 – Rick de Leeuw

“Nieuwe buren” heb je in maten en soorten. Fijne en vervelende, opvallende en saaie. Rick de Leeuw behoort zeker niet tot de laatste categorie.
Op zijn mond is deze veelzijdige artiest alvast niet gevallen, en op zijn hoofd ook niet.
Uit het bruisende Amsterdam, verhuisde hij enkele jaren geleden naar een vredig en rustig Limburgs dorpje, waarvan de naam het omgekeerde doet vermoeden – Heks. Hij voelt er zich thuis, en is een graag geziene gast in de plaatselijke dorpsherberg.Over zijn nieuwe buurt, over de Vlamingen die hij al zolang kent, over de rol van verhuizen in zijn leven en over een spitsvondige en eigenzinnige wandeling door de actualiteit, komt Rick de Leeuw op zondag 19 januari 2020 vertellen in zaal Parochiale Kring, Veerstraat 46 in Rumst.

U ziet het, de tiende editie van Toast Literair, een organisatie van Davidsfonds Nationaal, zal ook in Rumst niet onopgemerkt blijven.
De aanvang van deze vrolijke en onderhoudende ochtend met een veelzijdig verteller begint om 10.30 uur.
De inkom voor deze verrassende ontmoeting met Rick de Leeuw, in samenwerking met de gemeentelijke bibliotheek Rumst, bedraagt € 10.
Aansluitend wordt u een receptie met versnaperingen aangeboden.
Inschrijving liefst via www.rumst.be/toastliterair.
U kan uw aanwezigheid ook melden via 03/888.92.47 (Bib Rumst) of info@davidsfonds-rumst.be.

De betaling gebeurt ter plaatse en iedereen is van harte welkom.

Bezoek aan het vernieuwde Hof van Busleyden

 
 
 
zaterdag 15 februari
 
Meer info volgt

EEN TOCHT DOOR BAROK LITOUWEN

Litouwen is Europa, je betaalt er met de Euro en het behoort tot de Schengenzone maar we kennen het niet. En dat is doodjammer.

Spraakwaterval Kurt Van Eeghem brengt daar verandering in met een sprankelende lezing.

Zijn enthousiasme is aanstekelijk.

Het kan gebeuren dat u na de lezing ogenblikkelijk een reis naar Vilnius boekt, de meest noordelijke Barokstad van Europa, vol schitterende kerken en paleizen.

De lezing gaat door in zaal Steenberg te Rumst.

Bezoek aan de luchthaven van Deurne

Op 18 april 2020 brengen wij een geleid bezoek aan de
luchthaven van Deurne. Een gids van de vzw Stampe en Vertongen museum leidt ons rond en laat ons kennis maken met het boeiende universum van de luchthaven en de luchtvaart. We checken in als passagier, gaan langs de paspoort- en veiligheidscontrole en krijgen te zien wat er zich, zowel voor als achter de schermen, afspeelt op een internationale luchthaven. De vliegtuig- en brandweerloodsen worden eveneens bezocht.

Er wordt tevens een boeiende rondleiding gegeven in het Stampe en Vertongen Museum, waar prachtige historische vliegtuigen bewonderd kunnen worden, met ondermeer de verzameling van het beroemde Antwerpse SV4-vliegtuig van luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen, die hun vliegtuigfabriek in Deurne hadden. Daarnaast is er een belangrijke collectie vliegtuigen uit W.O.I te bewonderen.

Meer info volgt