Nieuwsbrief

Ons jaarprogramma 2019-2020 is klaar en bevat de gebruikelijke activiteiten zoals de zomerzoektocht (nu in en rond Tongeren), de 24ste Junior Journalistwedstrijd voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar en 2 recepties voor de leden. Verder ook een voordracht door de bekende darmkankerspecialist dr. Colemont, bezoeken aan het Hof van Busleyden in Mecbelen, aan de luchthaven van Deurne en we varen met de waterbus naar Antwerpen. We doen ook mee aan Toast Literair met de veelzijdige Rick de Leeuw en aan de Nacht van de Geschiedenis met Kurt Van Eeghem. Ook een theaterbezoek en een afsluitactiviteit met BBQ staan  weer op het programma.

Maar eerst gaan we  op zondag 22 september het vernieuwde Afrikamuseum in Tervuren bezoeken.

Voor de 5de keer organiseren we op de jaarmarkt  een CultuurCafé als vervolg op 28 jaar boekenbeurs. Hier werken  meerdere artiesten  aan een kunstwerk terwijl de bezoekers kunnen meekijken hoe dit groeit en ook informatie kunnen inwinnen. Daarnaast is er ook een aanbod van posters en wenskaarten  evenals de mogelijkheid tot gezellig napraten in het gelegenheidscafeetje.

Dit jaar kunnen we rekenen op de deelname van

 Annelies, Cindy, Sofie, Steven (figuren beschilderen en glazuren), Griet Bertels (fantasiejuwelen/ geschenkjes), Lucas Bertels (pentekeningen/kabouterwenskaarten), Rita Calluy (aquarel), Kunstkring Lazernij vzw (olie- en acrylverf schilderen), Micheline Verbeeck (houtsnede/papier-maché) en A. Tinne Vereeck (olieverf schilderen))

De juiste periode van aanwezigheid van de artiesten zal terug te vinden zijn op onze website die hieronder vermeld is.

Dit CultuurCafé in de Parochiale Kring is open op zaterdag 5 oktober van 10 tot 18 uur en op zondag 6 oktober van 13  tot 17 uur.

Iedereen is hartelijk welkom.